Frenzel wint eerste wedstrijd Nordic Combined Triple

heywoodu

Eric Frenzel heeft in Seefeld de eerste wedstrijd van de Nordic Combined Triple gewonnen, een nieuwe wedstrijd in de World Cup noordse combinatie. Na 5 kilometer langlaufen kwam hij alleen over de finish.

Het is de eerste keer dat de Nordic Combined Triple georganiseerd wordt. Het gaat over drie wedstrijden, waarbij telkens dezelfde schans wordt gebruikt. Op vrijdag mag iedereen starten en moet men 5 kilometer langlaufen. Een dag later mogen de beste vijftig van de 5 kilometer meedoen aan een wedstrijd over 10 kilometer, waarna op zondag de finale plaats zal vinden. Hieraan doen de beste dertig deelnemers van dat moment mee. Wie zondag als eerste over de finish komt wint de Nordic Combined Triple.

Het schansspringen op vrijdag werd weinig verrassend gewonnen door de Noor Håvard Klemetsen, voor de Duitsers Frenzel en Tino Edelmann. Klemetsen mocht als eerste starten bij het langlaufen, veertien seconden later gevolgd door Frenzel en met de rest op meer dan een halve minuut achterstand. Frenzel haalde de Noor al snel in en kon onbedreigd doorgaan naar de finish. Klemetsen kon zich nog lang vastbijten in de groep met zijn landgenoot Magnus Moan en de Duitsers Edelmann en Johannes Rydzek, maar moest hen toch laten gaan. Moan, de snelste langlaufer van de dag, sprintte naar de tweede plaats, voor Edelmann.