Biatleten Schempp en Hofer delen zege

heywoodu

Biatleten Simon Schempp en Lukas Hofer hebben in het Italiaanse Antholz beiden de sprint gewonnen. Voor zowel de Duitser Schempp als Hofer uit Italië was het de eerste overwinning in hun carrière.

Hofer was de eerste van de twee die tot zijn tijd kwam. Ondanks een fout in de tweede schietbeurt nam hij de leiding over van de Duitser Arnd Peiffer. Door zijn tweede tijd op de ski's kon Hofer zijn strafronde goedmaken. Later kwam Schempp foutloos op de finish af. Hij leek in eerste instantie 0,3 seconden sneller te zijn dan Hofer, maar de tijd werd later gecorrigeerd. Hierdoor konden zowel Schempp als Hofer de eerste overwinning van hun carrière vieren. 

De derde plek was voor Peiffer. Hij bleef evenals zijn landgenoot Schempp foutloos, maar moest iets meer dan vier seconden toegeven. Martin Fourcade, leider in de World Cup, was de snelste op de ski's, maar dat was niet genoeg om zijn twee schietfouten goed te maken. Op 25 seconden van het winnende duo werd de Fransman vijfde. Nederlander Joël Sloof maakte één fout bij het schieten en werd 79e, niet genoeg om zich voor de achtervolging te plaatsen.