[AO] Gasquet, Stosur sneuvelen

Rosario

Richard Gasquet heeft de derde ronde van de Australian Open niet overleefd. De Fransman [9] moest zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Tommy Robredo, die dit keer vier sets nodig had voor de overwinning; 2-6, 7-5, 6-4 en 7-6(6). Robredo, de nummer zeventien van de plaatsingslijst, heeft er nu al dertien sets opzitten in slechts drie wedstrijden.

Fabio Fognini [15] was eveneens goed op dreef vandaag en versloeg Sam Querrey in straight sets, 7-5, 6-4 en 6-4. De Amerikaan stond in de eerste set nog wel met 5-2 voor, maar verloor daarna vijf games op rij. Door zijn verlies is Donald Young de laatste Amerikaan die nog in het mannenenkelspel actief is.

Fognini komt in de volgende ronde de viervoudig kampioen in Melbourne Novak Djokovic [2] tegen. Hij rekende in de laatste partij in de Rod Laver Arena af met Denis Istomin. De Serviër kende nauwelijks problemen en werd alleen gebroken toen hij voor de wedstrijd serveerde. Dat repareerde hij echter snel. Het werd 6-3, 6-3 en 7-5.

De Australische hoop Sam Stosur [17] sneuvelde in de derde ronde tegen Ana Ivanovic [13]. Ze won nog wel de eerste met 7-6(8), maar de Servische sloeg daarna hard terug en won de daaropvolgende sets met 6-4 en 6-2. De enige Australiër die nog actief is in het enkelspel is daarmee Casey DellAcqua. Zij won in twee sets van de Chinese Jie Zheng, met 6-2 en 6-4.