Snookeraar Selby verslaat Higgins in beslissend frame op Masters

Boris (borisz)

Mark Selby blijft in de race om voor de vierde keer The Masters te winnen. In het Alexandra Palace te Londen versloeg hij in de kwartfinale John Higgins met 6-5. Selby kwam met 3-5 achter maar toverde één van zijn befaamde comebacks tevoorschijn. De partij werd afgesloten met een dramatisch slotframe waarin Higgins eerst met 0-57 voor kwam.

Selby heeft op The Masters nog nooit een beslissend frame verloren. Alle tien de keren dat er een decider nodig was wist hij te winnen. The Jester from Leicester verloor het eerste frame, maar pakte de volgende drie om met een 3-1 voorsprong de pauze in te gaan.  

Na de pauze was het Higgins die vier frames op een rij pakte (3-5). Het waren vooral tactische frames zonder hoge breaks. In frame tien kreeg Higgins goede kansen om de partij uit te maken, maar potte hij de groene bal niet. Hij kreeg even later een herkansing, maar ook bruin wilde er niet in. 

In het laatste frame leek er niets aan de hand voor Higgins. Hij liep uit naar 0-57, maar miste toen de rode bal door een kick. De cueball sprong licht op toen het tegen de rode bal aan kwam. Dit gaf net voldoende effect om de rode bal niet in de pot te zien verdwijnen. 

Selby vocht voor wat hij waard was en mede door Higgins snookers te laten maken kon hij alsnog de partij over de streep trekken. Selby zal het in de halve finale opnemen tegen Shaun Murphy. The Magician was met 6-4 te sterk voor Marco Fu, na wel eerst 1-4  achter gestaan te hebben. 

Vandaag worden er nog twee kwartfinales gespeeld. Neil Robertson speelt tegen Stephen Maguire en Ronny O'Sullivan neemt het op tegen Ricky Walden.