CDA wil zeshonderd miljoen voor hulp mkb

Harry

Het CDA wil zeshonderd miljoen euro vrijmaken om het midden- en kleinbedrijf (mkb) te hulp te schieten. Dat zegt CDA-leider Sybrand Buma vrijdag in Het Financieele Dagblad. Hij wil onder meer de winstbelasting voor kleinere bedrijven halveren.

Ook wil Buma de plicht voor werkgevers om zieke werknemers twee jaar door te betalen terugbrengen tot een jaar. Verder krijgen startende ondernemers met maximaal drie werknemers wat het CDA betreft drie jaar lang korting op de werkgeverslasten.

De CDA-leider vindt dat er te weinig aandacht is voor mkb'ers. Zzp'ers en grotere ondernemingen krijgen die aandacht volgens hem wel. Het CDA schiet bedrijven tot vijftig werknemers volgens Buma te hulp omdat 'wij zien hoe zij lijden'.

De kleinere bedrijven zijn belangrijk omdat ze 'de samenleving dragen'. "Shell en Unilver sponsoren niet de plaatselijke voetbalclub. HEMA en Blokker onttrekken zich aan de winkeliersvereniging die de intocht van Sinterklaas organiseert", legt Buma uit. "Zelfstandig ondernemers gaan niet voor winstmaximalisatie en geven het meest om hun personeel. Dat spreekt het CDA aan in het mkb."