'Première dame Frankrijk herstelt goed'

Redactie

Valérie Trierweiler, 'première dame' van Frankrijk, ligt nog steeds in het ziekenhuis, maar ze herstelt goed. Dat heeft een woordvoerder donderdag gezegd. Trierweiler werd vorige week in het ziekenhuis opgenomen nadat een roddelblad had gemeld dat haar partner, president François Hollande, een affaire onderhield met de actrice Julie Gayet.

De berichtgeving in de tabloid Closer brak met een traditie van Franse media om het privéleven van publieke figuren ongemoeid te laten. Hollande gaf onlangs toe zich in een moeilijke fase in zijn relatie met Trierweiler te bevinden. Voordat hij op 11 februari voor een staatsbezoek in het vliegtuig naar de Verenigde Staten stapt, zal duidelijk worden wie 'la première dame' is, zei hij.

"Ik kan meedelen dat mevrouw Trierweiler nog steeds in het ziekenhuis ligt. Haar artsen bepalen wanneer ze naar huis kan", zei Trierweilers woordvoerder Patrice Bianconé. "Ze heeft zes dagen rust gehad - dat telt, per slot van rekening", zei hij. Bianconé leek hiermee de indruk te wekken dat Hollande in het ziekenhuis geen bezoek aan Trierweiler heeft gebracht.

"Alle bezoek was verboden (...) behalve voor familie - en zelfs van hen, alleen haar zoon", zei Bianconé, zonder te specificeren op welke van haar drie zoons uit een vorig huwelijk hij doelde. Ook de naam van het ziekenhuis waar Trierweiler verblijft, noemde hij niet, evenmin of de president in direct contact met haar stond. Die kwestie is privé, zei hij.