FOK! wat een weer... een aangename vrijdag!

Frutsel

Goedemorgen! Het kon wel eens in grote delen van het land een prachtige (vind ik zelf dan) dag worden. Oorzaak hiervan zijn een tweetal lagedrukgebieden die van elkaar wegtrekken en wij daar als klein kikkerlandje lekker rustig tussen komen te zitten.  De ochtend en middag lijken droog te blijven en op sommige plaatsen komt het zonnetje er zelfs door, waardoor het best aangenaam aan zal voelen. In de namiddag neemt de bewolking vanuit het zuiden wat toe waardoor de kans op een buitje wat toeneemt, maar grote hoeveelheden neerslag zullen dat waarschijnlijk niet zijn. Met een gemiddeld temperatuurtje van 9 graden lijkt vandaag dan ook een zeer aangename dag te worden.

Op de wat langere termijn lijkt de weerpluim een zeer kleine daling in te zetten maar de winter blijft vooralsnog ver weg. Na het weekend lijken we meer richting de 'normale' januaritemperaturen te gaan, zo rond de vijf graden. De echte winterliefhebber moet zijn hoop echt op de maand februari gaan vestigen. Voor januari lijkt ijskoud winterweer er niet meer in te zitten. Maar niets is zo veranderlijk als het weer, dus is morgen WebHawk er weer! Tot ziens!

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

weerfoto's donderdag 16 januari (Foto: djmo)
Was het nou:"Avondrood water in de sloot en bij ochtendrood geeft de buurvrouw zich bloot?"

(Met dank aan DJMO voor deze prachtige foto)

weerfoto's donderdag 16 januari (Foto: KlapMongeaul)
En ook KlapMongeaul moet gedacht hebben:"Avondrood? Is de winter nu echt dood?"