'Tien miljoen Fransen willen Mario Kart 8'

Roy

Frankrijk staat vooral bekend om zijn stokbrood, wijn en vervelende inwoners, maar blijkbaar zijn die inwoners ontzettend fan van Mario Kart 8. Volgens een onderzoek van Nintendo in Frankrijk zijn er zeker tien miljoen Fransen geïnteresseerd in de racegame voor Wii U.

Dit meldt Philippe Lavoué, plaatsvervangend algemeen directeur van Nintendo Frankrijk, in een interview met Challenges. De game zou de verkopen van Wii U een ontzettend boost moeten geven. In Frankrijk staat de teller op dit moment op slechts 300.000 verkochte eenheden, met 98.000 verkochte exemplaren voor Mario 3D World.

De komende maanden komen er volgens Philippe sowieso een hoop games uit die Wii U verder moeten helpen. We beginnen met Donkey Kong Country: Tropical Freeze en verderop hebben we, naast Mario Kart 8, ook X, Super Smash Bros. en een Zelda-spin-off. En dit zijn slechts de aankondigde games.

De 3DS doet het stukken beter in Frankrijk en kende een zeer sterk jaar. Er werden ruim een miljoen handhelds verkocht en de grootste game was Pokémon X/Y met bijna 600.000 exemplaren.