Chadli wil toch bij Tottenham blijven

Maarten (rubbereend)

Nacer Chadli heeft besloten om dit seizoen bij Tottenham Hotspur voor zijn plek te vechten. Een huurtransfer is niet meer aan de orde.

Daniel Evrard, de zaakwaarnemer van Chadli, liet deze week doorschemeren dat de oud-speler van FC Twente aan een tijdelijk vertrek dacht. Bij de Spurs komt hij namelijk weinig aan spelen toe. Slechts zeven keer stond de Belgische flankspeler in de basis bij een competitieduel.

Chadli heeft inmiddels echter een gesprek gehad met de clubleiding. "Na een goed gesprek met de club hebben we besloten om te blijven", zegt Evrard volgens Sky Sports. "Tottenham is nog steeds de beste keuze. Je kan de situatie van Nacer niet vergelijken met die van Kevin De Bruyne bij Chelsea. Hij heeft de afgelopen zes maanden nauwelijks gespeeld."

"Nacer zit altijd bij de wedstrijdselectie en hij krijgt zijn speelminuten wel", aldus Evrard. "Hij is niet bang om zijn plek in het Belgische nationale team te verliezen."

Kevin De Bruyne verruilde Chelsea deze week voor VfL Wolfsburg, dat liefst 21,5 miljoen euro voor hem betaalde. Chadli vindt dus dat hij geen transfer nodig heeft om een plek in de WK-selectie te krijgen. Tot nu toe speelde hij achttien interlands voor de Rode Duivels.