Seedorf zet handtekening bij AC Milan

Maarten (rubbereend)

Clarence Seedorf heeft donderdagmiddag zijn overgang naar AC Milan afgerond. In het bijzijn van vice-voorzitter Adriano Galliani ondertekende Seedorf zijn contract bij de Rossoneri. Via Twitter bracht Milan dat naar buiten.

Seedorf is in San Siro de opvolger van Massimiliano Allegri, die maandag vanwege de zwakke resultaten opzij werd gezet door de clubleiding. Media en fans waren woensdag al massaal aanwezig op het vliegveld om Seedorf bij zijn aankomst in Milaan op te wachten. 's Avonds kreeg hij een warm welkom in San Siro, toen hij zich tijdens de tweede helft van het bekerduel met Spezia op de eretribune liet zien.

Seedorf liet bij zijn aankomst meteen merken dat hij zeer gemotiveerd is om Milan weer op de rails te krijgen. "Ik voel me thuis en ik hoop de ploeg aan te steken met mijn enorme enthousiasme. Ik kan bijna niet wachten om aan de slag te gaan."

"We willen met allemaal de weg omhoog inzetten en de supporters blij maken. Of ik terug ben? De waarheid is dat ik eigenlijk nooit ben weggeweest." AC Milan staat halverwege de competitie op plaats elf in de Serie A. De ploeg bereikte woensdag met een 3-1 zege op Spezia de kwartfinales van de Coppa Italia.