Ajax-talent Kishna tekent bij tot 2017

Maarten (rubbereend)

Ricardo Kishna verlengt deze week zijn contract bij Ajax. De talentvolle aanvaller (19) tekent na moeizame onderhandelingen bij tot de zomer van 2017. In Amsterdam heeft men hoge verwachtingen van Kishna.

De linksbenige spits ging vorige week mee met de hoofdmacht naar Turkije. De regerend landskampioen bereidde zich onder de Turkse zon voor op de tweede seizoenshelft. Tegen Galatasaray (2-1 verlies) kwam de jonge Kishna niet in actie, maar een dag later tegen Trabzonspor (1-1) wel.

Trainer Frank de Boer is lovend over Kishna. De ontwikkeling van de Hagenaar was voor Ajax reden om niet meer energie te steken in het aantrekken van Ola John. De buitenspeler van Benfica was lange tijd in beeld om op huurbasis naar Amsterdam te komen, maar de lijstaanvoerder in de Eredivisie heeft besloten met de huidige selectie het seizoen af te maken.

Kishna begon dit seizoen in de A2 van Ajax, maar viel bij De Boer op door zijn goede prestaties in de A1. In de voorgaande twee jaar stond de spits aan de kant vanwege zware knieblessures. Het vertrouwen van De Boer doet het talent goed.

"Het was een mooie avond. Het is toch mijn debuut en een speciale dag voor mij", zei Kishna na het duel met Trabzonspor tegen De Telegraaf. "Frank de Boer zei dat ik moest genieten. Ik dacht: gewoon laten zien. De eerste actie was meteen lekker. Dan zit je meteen goed in je vel."

De Boer is positief gestemd over de groei van Kishna. "Hij heeft deze week laten zien dat hij heel dicht tegen het eerste elftal aanzit. Een debuut is leuk, maar je moet het dag in dag uit laten zien. Als hij bij Jong Ajax ook een goed signaal afgeeft, heeft hij de kwaliteiten om dit jaar ook zijn officiële debuut te maken", aldus de trainer van Ajax, dat de competitie komende zondag hervat tegen PSV.