Ruud Feltkamp maakt slopende draaidagen

Daan de Witte (daan1601)

Ruud Feltkamp moet soms echt tot aan het gaatje. De acteur, vooral bekend uit Goede Tijden, Slechte Tijden, maakt soms draaidagen van ruim twintig uur. Hij was afgelopen zomer druk met de opnames van de romantische komedie Toscaanse Bruiloft van Johan Nijenhuis, maar moest tussendoor ook gewoon zijn soaprol blijven opnemen.

"In de film zit een grote vechtscène tijdens een trouwdiner waarin zowat de hele familie en al het hotelpersoneel met elkaar op de vuist gaat", vertelt de 24-jarige Feltkamp. "Daar word je als gezonde Hollandse jongen natuurlijk enthousiast van, maar we begonnen om 10.00 uur 's ochtends al met repeteren en de opnames duurden de hele nacht. Daarna ben ik op een vliegtuig gestapt naar Schiphol, daar de taxi ingestapt en de studio van GTST in gehold. Toen had ik er dus een werkdag van zo'n 24 uur op zitten."

"Ik had net tijd om te douchen", lacht Feltkamp. "Heel gaaf, en het gaf een enorme voldoening, maar ik ben nog nooit zo snel in slaap gevallen als die avond. Gelukkig zagen de opnames er allemaal goed uit."

In Toscaanse Bruiloft speelt Feltkamp de broer van de bruidegom, een rol van Diederik Ebbinge. De hoofdrollen zijn voor Jan Kooijman en Sophie van Oers, en ook Lieke van Lexmond, Simone Kleinsma, Ernst-Daniel Smid en Matteo van der Grijn zijn te zien. De film gaat op 30 januari in première.


Ruud Feltkamp maakt slopende draaidagen (Foto: Novum)