Seedorf: "Enthousiast en gemotiveerd"

Maarten (rubbereend)

Clarence Seedorf kijkt uit naar de hereniging met AC Milan. De nieuwe trainer van de Italiaanse topclub meldt zich vanavond in Milaan. Seedorf (37) stapte woensdag rond 17.00 uur in het vliegtuig richting Milaan.

De voormalig topvoetballer zal aanwezig zijn bij het bekerduel van Milan met Spezia. Komende zondag zit Seedorf tegen Hellas Verona voor het eerst op de bank als hoofdtrainer van de club, waarvoor hij tussen 2002 en 2012 met veel succes uitkwam.

Vlak voor zijn vlucht van Amsterdam naar Italië sprak Seedorf met De Telegraaf. De 87-voudig international was nog wat terughoudend in zijn uitlatingen. "Het is allemaal nog niet rond. Ik moet nog tekenen", zei hij op Schiphol. "Maar ik zie het als een grote uitdaging. Heel mooi."

"De komende dagen heb ik de tijd om er verder over te praten. Ik moet eerst nog in Milaan aankomen en even uitrusten. Daarna is er genoeg tijd. Ik ben heel enthousiast en gemotiveerd om aan de slag te gaan. Ik ben er klaar voor", aldus Seedorf met een brede glimlach op zijn gezicht.

De oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid, Internazionale en Milan maakte deze week bekend terug te keren naar Milan. Seedorf was tot enkele dagen geleden nog als speler actief voor het Braziliaanse Botafogo, maar hij besloot zijn actieve loopbaan te beëindigen om trainer van Milan te worden.

De viervoudig Champions League-winnaar volgt bij Milan Massimiliano Allegri op. De Italiaan werd maandag aan de kant gezet na een 4-3 nederlaag bij Sassuolo. Milan is terug te vinden op de elfde plaats in de Serie A. De ploeg van Urby Emanuelson en Nigel de Jong hoopt met Seedorf de weg omhoog in te slaan.