Zaakwaarnemer: "Het wordt een lastig verhaal voor Stam"

Maarten (rubbereend)

Ajax lijkt zich weinig zorgen te hoeven maken over een vertrek van Jaap Stam. De voormalige verdediger had nog geen contact met AC Milan. Sinds Clarence Seedorf naar voren is geschoven als nieuwe hoofdtrainer van Milan wordt Stam getipt als zijn gedroomde assistent.

Hij zou onderdeel moeten uitmaken van een nieuw te vormen technische staf, waar ook Hernan Crespo, Edgar Davids en Patrick Kluivert aan toegevoegd zouden worden. Volgens Henk van Ginkel, zaakwaarnemer van Stam, heeft nog niemand zich gemeld voor zijn cliënt. "Wij hebben nog helemaal niks uit Milaan vernomen", zo liet hij Voetbal International optekenen. "Het wordt sowieso een lastig verhaal, want Stam heeft nog een langlopend contract bij Ajax." Die verbintenis loopt medio 2016 ten einde.

Eerder liet Van Ginkel tegenover het Algemeen Dagblad nog weten dat Stam een overgang naar Milan als een optie beschouwt. "Hij sluit niets uit. We hebben momenteel nog niets gehoord van AC Milan. Maar laat ik voorop stellen dat Jaap het echt geweldig naar zijn zin heeft bij Ajax."

"Financiën zullen ook zeker geen rol spelen in een eventuele overgang. Als het gaat spelen zullen er veel voorwaarden zijn. Wat zijn de plannen van AC Milan, hoe ziet het er sportief uit. En kan Jaap bijvoorbeeld zijn trainerscursus doen in Italië?", aldus de belangenbehartiger.

Seedorf wordt woensdag gepresenteerd in Milaan. Via de officiële kanalen laat de Italiaanse grootmacht weten dat een samenwerking in de maak is. "Seedorf landt vandaag in Milaan. Het wordt een geweldig nieuw avontuur. Tot snel, Clarence."