Achenteh op weg naar contract bij Vitesse

Maarten (rubbereend)

Van alle Eredivisionisten is Vitesse deze winter het meest actief op de transfermarkt. De volgende aanwinst van de Arnhemmers: Rochdi Achenteh. De gesprekken met de 25-jarige linksback bevinden zich in de afrondende fase.

Woensdag wordt Achenteh zelfs al onderworpen aan een medische keuring, zo weet De Gelderlander te melden. Een dag eerder kreeg het jeugdexponent van PSV al een rondleiding op Sportpark Papendal.

Achenteh komt per direct over van PEC Zwolle. De huidige nummer elf van de Eredivisie wil medewerking verlenen aan een transfer vanwege het feit dat het contract van de vleugelverdediger over een half jaar ten einde loopt.

In een eerder stadium gaf Achenteh al aan dat hij zijn aflopende verbintenis bij PEC niet zou verlengen. Ron Jans liet op zijn beurt weten dat hij alleen spelers met doorlopende contracten zou opstellen tijdens de tweede seizoenshelft.

Indien bij het afronden van het papierwerk geen problemen aan het licht komen wordt Achenteh de vierde winterse aanwinst van Vitesse. Eerder verzekerde de huidige nummer twee van de Eredivisie zich al van Uros Djurdjevic en de huurlingen Bernand Traoré en Zakaria Labyad.

Het aantrekken van Achenteh heeft ook gevolgen voor Ivan Obradovic. De 25-jarige Serviër is net als Achenteh linksback, en kreeg de voorbije weken de kans om de technische staf te imponeren. Hij ging mee op trainingskamp, maar slaagde niet in zijn missie. Obradovic krijgt geen contract aangeboden.