PSV rondt huur Bryan Ruiz af

Pino112

PSV heeft de komst van Bryan Ruiz woensdag afgerond. De 28-jarige Costa Ricaan wordt de rest van dit seizoen gehuurd van het Engelse Fulham. Ruiz was afgelopen weekeinde al medisch gekeurd door de Eindhovenaren. De vleugelaanvaller speelde eerder twee seizoenen voor FC Twente in de Eredivisie.

Een optie tot koop heeft PSV niet op Ruiz. "Dat was voor nu te gecompliceerd", geeft technisch directeur Marcel Brands aan. "Maar mogelijk in de toekomst", houdt Brands de deur op een kier. "Dit is de eerste stap, ik hoop dat er nog een tweede komt."

Ruiz was bij Fulham, waar hij in 2011 naartoe overstapte, op het tweede plan geraakt. Hij greep de kans om voor PSV te spelen dan ook met beide handen aan. "Ik wil mijn vertrouwen terugkrijgen, PSV helpen om het doel te halen door zo hoog mogelijk te eindigen en me voorbereiden op het WK", zegt hij op de website van de Eindhovense club. "PSV heeft veel kwaliteit en we doen ons best om terug te komen bij de bovenste plaatsen. Ik ben zeer gemotiveerd om te spelen voor PSV."