Raiola pleit voor hervorming Gouden Bal-verkiezing

Pino112

Zaakwaarnemer Mino Raiola kan er niet over uit dat Zlatan Ibrahimovic opnieuw geen Gouden Bal heeft veroverd. Volgens de zaakwaarnemer moet er verandering komen in de verkiezing.

Paris Saint-Germain-aanvaller Ibrahimovic eindigde als vierde in het klassement om de Gouden Bal 2013. Cristiano Ronaldo kwam gisteravond als winnaar uit de bus. Volgens Raiola is het onvoorstelbaar dat zijn Zweedse cliënt opnieuw niet in de prijzen is gevallen.

"Laat er geen twijfel over bestaan: voor mij is Zlatan de beste speler ter wereld. Hij verdient het ieder seizoen, iedere dag", zegt hij tegen France Football. Dat de spits vierde eindigde bij de Gouden Bal-verkiezing zegt Raiola niets. "Voor mij telt alleen de mening van mezelf en die is dat Zlatan de beste is."

"Ik heb in mijn leven nog nooit iemand gezien die zo sterk is als hij. Ik heb nog nooit een speler gezien die bij zoveel verschillende clubs van levensbelang is geweest. Hij is met niemand te vergelijken", vindt Raiola.

Om in de komende jaren een 'realistische' verkiezing te creëeren, pleit Raiola voor meer invloed van de supporters. "Niet de FIFA, maar een onafhankelijke organisatie moet het organiseren. Er moet meer transparantie komen. Nu is het beeld dat er alleen gestemd mag worden door mensen met een staat van dienst in voetballand. Kijk eens naar kinderen, 'normale' mensen. Al die specialismes zeggen me niets."

"Het is net als een Oscar voor de beste film. Wat al die specialisten zeggen, interesseert me niet. Wat mij interesseert, is wat de doorsnee burger ervan vindt. Ik zou het geweldig vinden als de Gouden Bal-winnaar voortaan wordt gekozen door de hele wereld. Dat is het belangrijkste. Van de rest moet ik niets weten."

Ibrahimovic sleepte handenvol eremetaal binnen in dienst van Ajax, Internazionale, Juventus, FC Barcelona, AC Milan en nu PSG. De sterspeler van de Franse grootmacht won echter nog nooit een Gouden Bal. Vorig seizoen ging de trofee naar FC Barcelona-aanvaller Lionel Messi.