Teun de Nooijer nieuwe teammanager AZ

Boris (borisz)

Hockeylegende Teun de Nooijer gaat aan de slag bij voetbalclub AZ. Hij wordt teammanager en volgt Hans Vonk op die begin december ontslag nam om even later technisch directeur bij sc Heerenveen te worden. De Nooijer zal op 1 maart beginnen in Alkmaar. 

"De rol van een teammanager is de afgelopen jaren steeds omvangrijker geworden. AZ is een club waar jonge talenten zich kunnen ontwikkelen op zowel technisch als mentaal gebied. Teun gaat als teammanager vooral een belangrijke rol spelen bij de mentale ontwikkeling van onze spelers. Met welke druk krijgen spelers te maken in de top? Hoe kunnen zij omgaan met voor- en tegenspoed? Met zijn enorme bagage als topsporter is hij de ideale persoon om hen op weg te helpen", aldus directeur voetbalzaken Earnest Stewart. 

De Nooijer is ook blij met zijn nieuwe functie: "Ik vind het een geweldige uitdaging om bij een professionele sportorganisatie als AZ aan de slag te gaan. Ik ben opgegroeid in Egmond en heb in Alkmaar en Bergen op school gezeten. De regio van AZ is dus heel bekend voor me. Bovendien sluit de rol als teammanager goed aan bij mijn topsportervaring en mijn werk voor de Teun de Nooijer Acadamy. De kans bij AZ gaf me gewoon meteen een goed gevoel."

De Johan Cruijff van het hockey stopte vorig jaar met professioneel hockeyen. De Nooijer werd twee keer olympisch kampioen, won één wereldtitel en werd drie keer gekozen tot beste hockeyer van de wereld. De recordinternational (453 caps) kreeg in december de Fanny Blankers-Koen Award, vanwege zijn grote betekenis voor de Nederlandse topsport.