[AO] Afgang Sijsling maakt eind aan Nederlandse inbreng

Frank (franklop)

Igor Sijsling heeft op de Australian Open een pijnlijke nederlaag geleden. De nummer 73 van de wereld ging dinsdag in de eerste ronde roemloos onderuit tegen thuisspeler Thanasi Kokkinakis, die op de ranglijst bijna vijfhonderd plaatsen lager staat: 6-7 (4), 6-0, 6-7 (3) en 2-6. Door het verlies van Sijsling zijn na twee dagen in Melbourne alle Nederlanders al verdwenen uit het enkelspel.

Sijsling verloor vorig jaar bij zijn debuut in Melbourne eveneens in de eerste ronde. Aan de zijde van Robin Haase wist hij toen wel de finale in het dubbelspel te halen. In de voorbereiding op de Australian Open bleef hij dit seizoen zowel in Auckland als in Brisbane eveneens in de eerste ronde steken.

Door het verlies loopt Sijsling een ontmoeting met Rafael Nadal mis. De nummer één van de wereld ging simpel door naar de volgende ronde na een opgave van Bernard Tomic, die de strijd geblesseerd staakte na de eerste set met 6-4 verloren te hebben. Nadal stuit nu in de tweede ronde op Kokkinakis. De pas 17-jarige Australische debutant staat 570e op de wereldranglijst en werd met een wildcard toegelaten.

Nederland begon met vier deelnemers aan het hoofdtoernooi. Robin Haase gaf dinsdag geblesseerd op tegen Donald Young. Jesse Huta Galung en Kiki Bertens gingen maandag onderuit tegen respectievelijk Jérémy Chardy en Ana Ivanovic.