Media Italië: twee miljoen per jaar voor Seedorf

Frank (franklop)

Clarence Seedorf tekent donderdag een contract bij AC Milan en gaat zo'n twee miljoen euro per jaar verdienen. Dat meldt Il Messaggero dinsdag. Vanaf zaterdag zou Seedorf op de bank zitten als coach bij de Rossoneri. In de bekerwedstrijd woensdag tegen tweedeklasser Spezia heeft volgens diverse media Mauro Tassotti nog de leiding.

Als assistent van Seedorf zijn volgens Tuttosport niet alleen de veelgenoemde Jaap Stam en Hernan Crespo in de running, maar ook Edgar Davids en Patrick Kluivert. Directeur voetbalzaken van Ajax, Marc Overmars, liet dinsdag in AD Sportwereld weten jeugdtrainer Stam liever niet tussentijds te zien vertrekken.

Seedorf wacht een moeilijke taak in Milaan, zo denkt La Stampa. "AC Milan heeft te weinig kwaliteit. Alleen Kaka is nog van het niveau dat de club nastreeft", zo meldt de krant. "De Nederlander moet ook werken aan de spelers die de waarde van het dragen van een Milan-shirt niet snappen. Maar Seedorf weet als geen ander wat er voor nodig is om voor de Rossoneri uit te komen."