Botafogo verrast door mogelijk vertrek Seedorf

Pino112

Botafogo is verrast door een mogelijk vertrek van sterspeler Clarence Seedorf naar AC Milan. Zowel het bestuur als de spelers lieten blijken niet te kunnen geloven dat Seedorf de club gaat verlaten. "Hij heeft nog een contract tot juni en heeft de Copa Libertadores in het vooruitzicht", reageerde aanvoerder Jefferson maandag. "Hij is een prof en is gefocust op Botafogo."

Het nieuws dat Seedorf als trainer bij AC Milan aan de slag zou gaan als opvolger van de ontslagen Massimiliano Allegri, staat volledig haaks op de verwachtingen die Botafogo heeft van de Nederlander. De club had er eigenlijk min of meer op gerekend dat het Seedorf bij goede prestaties in de Libertadores juist nog langer had kunnen binden.

Voorzitter Mauricio Assumpção, die normaal uitvoerig de pers te woord staat, ontdeed zich gehaast van de verslaggevers met de mededeling dat hij op dit moment niets kon zeggen. Iets wat ook de vice-president van AC Milan, Adriano Galliani, in de Braziliaanse pers liet weten. "Op dit moment kan ik geen mededelingen doen. Hij is één van de opties de we hebben, maar voor meer informatie moet je bij hem wezen."

De verwachting is dat de Braziliaanse club later vandaag met Seedorf om de tafel zit om de ontwikkelingen te bespreken. De Nederlander heeft weliswaar nog een contract tot en met juni, maar in dat contract is een clausule opgenomen waarin staat dat hij de club zonder boete mag verlaten voor een andere werkgever.

Oud-voorzitter van Botafogo Carlos Montenegro verwoordde de gevoelens van de fans van de club. "Als Seedorf naar Milan wil, moet hij regelen dat Kaká en Robinho naar Botafogo komen om mee te spelen in de Copa Libertadores. Zo niet, dan moet de club hem onder geen enkele voorwaarde laten gaan."

Het vertrek van trainer Oswaldo de Oliveira, van wie Botafogo in december afscheid nam, lijkt bij Seedorf ook een rol te hebben gespeeld om niet langer bij de club te blijven. Oswaldo steunde de Nederlander vanaf het eerste moment en de twee hadden een goede relatie. De trainer stelde bij zijn vertrek dat Seedorf zowel op als naast het veld gold als een groot voorbeeld.

Seedorf tekende in juli 2012 een contract bij Botafogo en leidde de ploeg vorig jaar naar het prestigieuze staatskampioenschap van Rio de Janeiro. Daarna had de inmiddels 37-jarige Nederlander een groot aandeel in het behalen van de vierde plaats in de Braziliaanse competitie, de beste prestatie van Botafogo sinds het behalen van de titel in 1995.