Platini baalt van nederlaag Ribéry

Pino112

Michel Platini is het niet helemaal eens met het feit dat Cristiano Ronaldo de Gouden Bal heeft gewonnen. De Fransman zag landgenoot Franck Ribéry op plaats drie eindigen.

Ronaldo won in 2013 met zijn club geen enkele prijs, terwijl Ribéry met Bayern München juist alle mogelijke prijzen veroverde. "Ronaldo is een goede winnaar, maar ik ben wel heel teleurgesteld voor Franck", zei UEFA-voorzitter Platini in gesprek met L'Equipe.

"De komende twee of drie jaar zal de Gouden Bal wel weer naar Ronaldo of Messi gaan. Vijftig jaar lang was de award voor de speler die op het veld het meeste won, maar dat is nu niet meer het geval. Er is iets veranderd sinds de Gouden Bal naar de FIFA is gegaan."

De Gouden Bal werd tussen 1956 en 2009 door het tijdschrift France Football uitgereikt aan de beste speler van Europa. In 2010 ging de award samen met de FIFA-trofee voor beste voetballer ter wereld. De laatste zes jaar werd de prijs telkens veroverd door Messi of Ronaldo.

"Ik vind het toch wel een probleem dat Ribéry de Gouden Bal niet heeft gewonnen, terwijl hij wel de meeste prijzen pakte. In 2010 was dat met de Spanjaarden ook al zo", besloot Platini. Dat jaar werd Messi uitgeroepen tot 's werelds beste speler, terwijl nummer twee en drie (Andrés Iniesta en Xavi) met zowel Barcelona als Spanje alle hoofdprijzen pakten.