[PL] Arsenal door zege bij Villa terug aan kop

Pino112

Arsenal heeft maandag de koppositie heroverd in de Premier League. De Londenaren waren met 2-1 te sterk voor Aston Villa. Jack Wilshere en Olivier Giroud zorgden in Birmingham voor een 0-2 ruststand. Christian Benteke bracht in de tweede helft de aansluitingstreffer op het bord, maar verder kwam Aston Villa niet.

Villa liet in de eerste helft het initiatief aan Arsenal. De bezoekers deden daar tot de 34e minuut weinig mee. Vervolgens sloeg Arsenal binnen een minuut tweemaal toe. Eerst rondde Wilshere een vloeiende aanval af, waarna Giroud nog een rechtse directe uitdeelde. De Franse spits controleerde een pass knap en rondde op dito wijze af.

In de tweede helft knokte Villa zich op vechtlust terug in de wedstrijd. Zeventien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg loon naar werken met de 1-2 van Benteke. De Belg knikte een voorzet vanaf rechts al duikend binnen. Benteke kreeg een minuut voor tijd nog een kopkans, maar wist ditmaal niet toe te slaan.

Bij Villa begonnen oud-Feyenoorders Ron Vlaar en Karim El Ahmadi in de basis, terwijl Leandro Bacuna na 21 minuten inviel. De ploeg van coach Paul Lambert staat met 23 punten elfde. Arsenal is met 48 de trotse koploper. Manchester City volgt op een punt, terwijl nummer drie Chelsea twee punten minder heeft.