Lea Michele bezingt depressie

Bert (superworm)

Of je als artiest nou zelfmoordplannen hebt of 'on the top of the world' bent, de muziekindustrie weet er altijd wel een slaatje uit te slaan. Deze week is daar opnieuw bewijs van uitgekomen in de vorm van de videoclip voor de single 'Cannonball' van Lea Michele.

De 27-jarige Michele, bekend van haar rol in de televisieserie Glee, lijkt op basis van interviews een hartelijk en welmenend meisje. Tegelijkertijd spoelde de afgelopen jaren het Hollywoodcircus over haar heen en kreeg ze een relatie met medespeler Cory Monteith, die vorig jaar plotseling aan een overdosis overleed.

Mede door die gebeurtenis, alsook door de al jaren voortdurende constante online treiterijen over hoe dik, ongewenst en lelijk ze zou zijn, raakte de zingende actrice (ofwel acterende zangeres) in een diep dal en verdween ze uit de spotlights. Naar verluidt had ze in die periode suïcidale gedachten en deed ze aan automutilatie.

Eind 2013 kwam daar verandering in, toen ze de 'empowerment'-single 'Cannonball' uitbracht. Het lied gaat over hoe ze 'doodsbang was gek te worden', maar nu 'het licht aan het eind van de tunnel gevonden heeft', zich 'niet langer in zichzelf verschuilt', 'vandaag de deur dichtgooit en opnieuw begint met leven', 'een nieuw begin heeft' en 'als een kanonskogel zal vliegen.'

De clip ervan werd op negen januari jongstleden op haar VEVO geüpload, is hier te bekijken en is in korte tijd al 2,5 miljoen keer bekeken. Daarmee is het op Ellie Gouldings vrolijke en fleurige nieuwe videoclip voor 'Goodness Gracious' na (3,2 miljoen) vooralsnog het populairste clipje van 2014.

Ook haar deze maandag online gezette opvolgsingle 'Louder' bezingt het bekampen en overwinnen van diep persoonlijke problemen.