Benfica maakt zich op voor miljoenentransfers

Pino112

Nemanja Matić, Ezequiel Garay en Rodrigo staan op het punt om Benfica voor opgeteld tientallen miljoenen euro's te verlaten.

Van de drie bovengenoemde namen is Matić het dichtst bij een vertrek uit Portugal. De middenvelder staat op het punt om zich te verbinden aan Chelsea, dat vermoedelijk dertig miljoen euro overmaakt op de rekening van zijn huidige werkgever.

Volgens Diário de Noticias is de kans groot dat ook Garay en Rodrigo afscheid nemen bij de hoofdstedelingen. Het tweetal staat naar verluidt in de concrete belangstelling van Zenit Sint-Petersburg, dat sinds de komst van Axel Witsel en Hulk niet meer in nieuw spelersmateriaal heeft geïnvesteerd.

De Russische grootmacht zou diep in de buidel willen tasten voor het duo. Er wordt zelfs een bedrag van vijftig miljoen euro genoemd. Zenit bokst echter op tegen Europese topclubs. Manchester United zou namelijk dertig miljoen euro overhebben voor de komst van Garay, meldt Daily Mail.

Met name bij de transfer van Matić kan Benfica een aanzienlijke winst maken. De club haalde hem in 2011 voor twee miljoen euro op bij Chelsea en liet hem in Lissabon een stormachtige ontwikkeling doormaken.

Het zou Benfica slecht uitkomen om halverwege het seizoen in te boeten aan kwaliteit. De club staat door een 2-0 overwinning op titelconcurrent FC Porto op de eerste plek in de Portugese competitie. Het verschil met nummer twee Sporting CP bedraagt twee punten.