[NFL] Broncos verslaan Chargers in de playoffs

Joost (Hoogstaande)

De Denver Broncos hebben vannacht de San Diego Chargers verslagen in de playoffs. De Broncos stonden geen seconde achter en wonnen uiteindelijk met 24-17.

Demaryius Thomas opende de score in het eerste kwart voor de ploeg uit Denver na een pass van quarterback Peyton Manning. De touchdown kwam voort uit de langste drive van het seizoen voor de Broncos met veertien plays. Wes Welker scoorde in het tweede kwart de volgende touchdown voor de Broncos, opnieuw na een pass van Manning vlakbij de endzone. Eric Dekker scoorde daarna bijna een punt return voor de ploeg uit Denver, maar net nadat hij alle tegenstanders voorbij was struikelde hij. De Broncos gingen zo met een voorsprong van 14-0 de rust in.

Na de rust kwamen de Chargers terug in de wedstrijd. Het derde kwart zag enkel een field goal van Matt Prater van de thuisploeg, maar het vierde kwart zat vol scorende plays. De Chargers kwamen op het scorebord door een touchdown van Keenan Allen. Hier ging een mooie pass van Philip Rivers, de quarterback van de Chargers, aan vooraf. Het verschil werd overbrugbaar, maar Knowshon Moreno deed de Chargers vervolgens de das om. Hij rushte de derde touchdown van de Broncos binnen waardoor de voorsprong weer op zeventien punten werd gezet. Een tweede touchdown van Allen en een field goal van Nick Novak mochten niet meer baten voor de ploeg uit San Diego.

De Broncos gaan nu in de halve finale van de playoffs strijden om de AFC Championship tegen de New England Patriots.

Overige uitslagen: 

Thuis Uit Score
Seattle Seahawks New Orleans Saints 23 - 15
New England Patriots Indianapolis Colts 43 - 22
Carolina Panthers San Francisco 49ers 10 - 23