"Kishna is een speler uit de buitencategorie"

Maarten (rubbereend)

ADO Den Haag-trainer Maurice Steijn zag Ricardo Kishna uit zijn handen glippen, maar kan begrijpen dat de jongeling voor Ajax koos. De oefenmeester maakte Kishna mee in de jeugdopleiding van ADO. Het talent koos er uiteindelijk voor om het hogerop te zoeken.

"Ricardo was een groot talent en wilde naar Ajax. We waren kansloos", vertelt Steijn aan het Algemeen Dagblad. Kishna zette bij Ajax zijn stormachtige ontwikkeling onverminderd voort. In de jeugdopleiding van de Noord-Hollanders sloeg hij de B2 over om gelijk van de C1 naar de B1 door te stromen. "En was hij als eerstejaars B-junior nóg meteen de beste", vertelt zijn toenmalige trainer Robin Pronk.

"Als hij aan de bal is, voel je dat er iets gaat gebeuren, zo'n voetballer is Ricardo. Creatief. Een type Van Persie. Buitencategorie. Is technisch, kan passeren, heeft een versnelling, scorend vermogen, hij kan het verschil maken", aldus Pronk.

Kishna krijgt de komende maanden de kans om zich te bewijzen bij de A-selectie van Ajax. Tussendoor draaft hij nog regelmatig op bij de A1. De 19-jarige aanvaller verdiende zijn promotie naar het eerste elftal door zijn sterke optreden op het trainingskamp in Belek.

Trainer Frank de Boer was dermate overtuigd van de kwaliteiten van Kishna, dat er geen twijfel meer bestaat over het wel of niet halen van Ola John. De oefenmeester besloot twee dagen geleden om John, ondanks een principe-akkoord met Benfica, links te laten liggen.