Maduro: "Griekenland te vergelijken met Nederland"

Maarten (rubbereend)

Hedwiges Maduro is tot dusver dolgelukkig met zijn winterse transfer naar PAOK Saloniki. De middenvedler maakte de overstap van Sevilla naar PAOK, omdat hij graag meer aan spelen toe wil komen. In de Griekse competitie lijkt hij daarvoor op zijn plek.

Door zijn gebrek aan wedstrijdritme kreeg hij de voorbije duels steeds iets meer speeltijd. De oud-Ajacied baarde opzien door voor het Griekse avontuur te kiezen. De competitie aldaar staat niet bekend als een van de sterkste in Europa. Het valt echter mee, stelt Maduro in gesprek met De Telegraaf. "Het is een beetje te vergelijken met Nederland. Er zijn een paar sterke teams die er bovenuit steken. PAOK is er één van. En ik hoop mijn bijdrage aan successen te kunnen leveren."

"PAOK brengt me stap voor stap en ik merk dat ik sterker word", aldus Maduro. "Ik ben tevreden. Twee gespeeld, twee gewonnen. Maar het allerbelangrijkste is dat ik weer aan voetballen toe kom. Het kan niet beter."

De zo gewenste speelminuten maakte hij vooralsnog als invaller in een bekerduel en in de basis tegen Panaitokilis. "Ik voel ook het vertrouwen van Huub Stevens. Hij zette me direct op het middenveld en liet me een uur lang staan."

Maduro bracht dit seizoen voornamelijk door in het tweede elftal van Sevilla. Hij speelde geen minuut in de hoofdmacht van de Spaanse club. Vorig seizoen was dat wel anders, toen hij zestien keer in de basis stond en tien keer inviel.

De Nederlander maakte op 1 januari 2008 de overstap van Ajax naar Valencia voor twee miljoen euro. In de sinaasappelstad was hij nooit onomstreden, waarna hij op transfervrije basis naar Sevilla vertrok. Ook PAOK hoeft geen transfersom te betalen voor de 28-jarige Maduro.