AC Milan zet trainer Allegri op straat

Pino112

AC Milan heeft maandag trainer Massimiliano Allegri ontslagen. De 4-3 nederlaag bij promovendus Sassuolo van zondag was de druppel in een reeks slechte resultaten. Oud-speler Mauro Tassotti, die al jaren trainersfuncties vervult bij de Milanese club, neemt voorlopig het eerste elftal onder zijn hoede.

Allegri was sinds 2010 in dienst bij Milan. Eerder leidde hij onder meer Sassuolo en Cagliari. In zijn eerste seizoen werd Allegri direct kampioen en dat leverde hem de titel coach van het jaar op in de Serie A. Een jaar later won Milan alleen de Supercoppa Italiana. In de Serie A werd de ploeg tweede. Vorig seizoen werd Milan na een slechte start uiteindelijk derde.

Milan staat momenteel pas elfde in de Serie A. Sinds begin december won de ploeg nog maar één van de vijf duels in de Italiaanse competitie. Wel werd, ten koste van Ajax, de achtste finale van de Champions League bereikt.

Allegri had eerder al bekendgemaakt dat hij aan het einde van dit seizoen bij de Rossoneri zou vertrekken. Er wordt druk gespeculeerd over zijn opvolger als trainer. Clarence Seedorf zou een van de kandidaten zijn.