Hoogendijk maakt overstap naar Arsenal

Boris (borisz)

Een opvallende transfer in het vrouwenvoetbal. Middenvelder Anouk Hoogendijk verruilt Ajax voor Arsenal. Zowel Ajax als de 28-jarige speelster hebben een akkoord met de Londense club. Hogendijk zal een contract voor één seizoen tekenen. Sinds de zomer van 2012 kwam ze uit voor Ajax.

"Ik vind het leuk en tegelijkertijd heel spannend. Het was wel een moeilijke beslissing want ik heb het enorm naar mijn zin bij Ajax. Alles is hier perfect geregeld en we hebben een leuk en goed team. Maar ik ben 28 en dit is voor mij een geweldige kans. Afgelopen vrijdag was ik op uitnodiging bij Arsenal in Londen en daarna heb ik de knoop doorgehakt. Toen ik anderhalf jaar geleden naar Ajax ging kwam een wens in vervulling. Maar dit is weer een nieuwe stap in mijn loopbaan", aldus Hogendijk.

Hoogendijk speelde al eerder in Engeland, in het verleden kwam ze uit voor Bristol Academy WFC.  De 94-voudig international van het Nederlands vrouwenteam zal met Arsenal in maart de kwartfinale van de Champions League spelen. Kort daarna begint de FA Women’s Super League, de hoogste vrouwencompetitie in Engeland.