[HWL] Argentinië wint ook van België

Boris (borisz)

De Oranjemannen wonnen hun tweede poulewedstrijd in de finaleronde van de Hockey World League van Australië. Het werd 1-0 door een doelpunt van Billy Bakker. Er werden nog drie andere wedstrijden gespeeld in New Delhi.

België - Argentinië 2-3 (2-1)
Argentinië verraste wederom vriend en vijand. België werd met open vizier bestreden, wat leidde tot een gelijkopgaand duel. Het was niet lang wachten op de openingstreffer. Goalgetter Tom Boon kreeg de bal na vijf minuten per toeval voor de voeten en schot onberispelijk binnen. Nadat Pedro Ibarra via een schitterende solo de stand gelijk had getrokken, was het woord wederom aan Boon: uit de draai tekende de aanvaller voor 2-1. Na rust ging het wederom gelijk op. Twintig minuten voor tijd zette Argentinië-captain Lucas Rey zijn stick succesvol tegen een voorzet: 2-2. Ook na de gelijkmaker bleven de Argentijnen het Belgische doel belegeren. Het leidde tien minuten voor tijd tot de 2-3 van Facundo Callioni. Ondanks een Belgisch wanhoopsoffensief bleef het hierbij.

Engeland - Duitsland 2-1 (2-1)
De traditionele trage start van Duitsland schoof kennelijk slechts een duel op, in plaats van dat hij volledig uitbleef. Engeland verraste de Duitsers namelijk in het tweede pouleduel: 2-1. Tom Carson opende al na vier minuten de score voor de Engelsen, waarna Marco Miltkau gelijk wist te maken. Op de 2-1 van vedette Ashley Jackson hadden de Duitsers echter geen antwoord.

Nieuw-Zeeland - India 3-1 (1-0)
India weet het thuispubliek vooralsnog niet te bieden waarop het hoopt. Na de nederlaag tegen Engeland op de openingsdag ging ook het tweede duel verloren. Tegenstander Nieuw-Zeeland kwam al snel op voorsprong. HGC'er Shea McAleese tekende na zwak verdedigen van de Indiërs voor de 1-0. Na rust vergrootte Stephen Jenness de voorsprong met twee treffers, voordat Mandeep Singh vlak voor tijd de Indiase eer redde.

Maandag 13 januari worden de laatste groepswedstrijden gespeeld. Alle landen gaan door naar de kwartfinale. 

Groep Land Land Tijd
A Nieuw-Zeeland Engeland 09:30
B Australië Argentinië 11:30
B Nederland België 13:30
A Duitsland India 15:30