[PL] Everton en Tottenham maken geen fout

Boris (borisz)

Everton en Tottenham Hotspur blijven in de Premier League meedoen om de Champions League-plaatsen. Everton versloeg Norwich City zaterdag op eigen veld met 2-0, terwijl de Spurs Crystal Palace met dezelfde score de baas waren op White Hart Lane.

Gareth Barry en Kevin Mirallas waren trefzeker voor Everton, dat vierde staat op vijf punten van koploper Chelsea. Oud-Ajacied Christian Eriksen en Jermain Defoe scoorden voor de Spurs, die een punt minder hebben dan Everton.

Liverpool speelt zondag tegen Stoke City en kan beide ploegen dan passeren op de ranglijst. De beste vier teams kwalificeren zich voor de Champions League.

John Heitinga kwam weer eens in actie voor Everton. De 87-voudig Nederlands international viel in de zeventigste minuut in. De verdediger, die Everton deze maand waarschijnlijk verlaat, speelde 19 mei zijn laatste competitieduel.

Trainer René Meulensteen ging met Fulham in eigen huis met 4-1 pijnlijk onderuit tegen laagvlieger Sunderland. Fulham staat twee punten boven de degradatiestreep. Adam Johnson trof drie keer doel voor Sunderland, dat Fulham op twee punten nadert.

Overige uitslagen Premier League:

Cardiff City - West Ham United 0-2

Southampton - West Bromwich Albion 1-0