Jansen blijft waakzaam, ondanks groeiend optimisme

Maarten (rubbereend)

FC Twente is slechts drie punten van verwijderd van de koppositie. Toch wil Michel Jansen nog niet spreken over een titelrace. Binnen de spelersgroep wordt het besef dat de landstitel tot de mogelijkheden behoort steeds groter.

Jansen juicht die ambities van zijn spelers toe, maar weet ook dat het soms beter is om op de rem te trappen. "Natuurlijk merk je wel dat jongens, naarmate de koppositie nadert, kampioen willen worden", zo citeert De Telegraaf Jansen, die officieel als hoofdtrainer in dienst is bij De Tukkers. "Die honger moedig ik ook aan, die moet een speler hebben. Maar wij blijven gewoon realistisch."

Spreken van titelkansen gaat Jansen vooralsnog te ver. "Die ruik ik nog niet. Nu komt er een cruciale fase aan. Je ziet vaak dat ploegen onderin in deze fase opeens gaan verrassen. Wij moeten niet het slachtoffer worden van zulke verrassingen."

Ondanks het groeiende optimisme blijft de 47-jarige oefenmeester dus waakzaam. Er liggen gevaren op de loer voor Twente. Zo loopt de club het risico om sterkhouders te verliezen, zolang de transferperiode geopend is. Met name voor Dusan Tadic bestaat belangstelling.

Jansen kent het belang van de Servische aanvaller, en weet dat zijn ploeg er veel aan geleden is om hem binnenkoort te houden. Hij kijkt met smart uit naar het sluiten van de transfermarkt. "Ons is er alles aan gelegen om de selectie intact te houden."

Twente hervat de competitie op vrijdag 17 januari met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De achterstand op koploper Ajax bedraagt drie punten en ook het verschil met nummer twee Vitesse is drie. Feyenoord zit nummer drie Twente op de hielen. De Rotterdammers verzamelden één punt minder.