PSV wil City overtuigen: "Rekik moet spelen"

Maarten (rubbereend)

PSV is tevreden over de ontwikkeling die Karim Rekik doormaakt en hoopt de talentvolle verdediger niet te moeten afstaan aan Manchester City. Rekik staat al enige jaren in Engeland onder contract, en wordt dit seizoen op huurbasis bij PSV gestald.

Als het aan de Eindhovenaren ligt, maakt de 19-jarige Hagenaar ook volgend seizoen deel uit van de PSV-selectie. Dat meldt De Telegraaf. Phillip Cocu gaat daarover in gesprek met een delegatie van Manchester City. De 43-jarige oefenmeester kent technisch directeur Txiki Begiristain nog van hun gezamenlijke dienstverband bij FC Barcelona, en hoopt de Spanjaard te overtuigen van een langer verblijf van Rekik.

In dat kader staat binnenkort een evaluatie op de rol, zo laat het ochtendblad weten. Cocu zelf is tevreden over Rekik, en ook Begiristain is content met de wijze waarop het jeugdexponent van Feyenoord zich ontwikkelt.

"Karim speelt bij ons op de positie waarop zij hem graag zien spelen, een positie waarop hij de opbouw kan verzorgen", legt Cocu uit. "Het belangrijkste op deze leeftijd is dat hij heel veel speelt en dat kan hij bij ons."

Rekik vormt bij PSV een centraal verdedigingsduo met Jeffrey Bruma. Beide talentvolle verdedigers gingen voortvarend van start, maar lieten naarmate het seizoen vorderde steeds meer steken vallen. Toch kwam Rekik ondanks een enkelblessure tot elf competitiewedstrijden.