Klaassen en Veltman willen verlengen bij Ajax

Maarten (rubbereend)

Davy Klaassen speelt een belangrijke rol in de toekomstplannen van Ajax. De twintigjarige middenvelder is opgebloeid en kan een nieuw contract tegemoet zien. Frank de Boer is enthousiast over de ontwikkeling die Klaassen dit seizoen heeft doorgemaakt.

De geboren Hilversummer gold jarenlang als een van de grootste talenten uit de Amsterdamse jeugdopleiding, maar kwakkelde lange tijd met blessureleed. Inmiddels heeft hij zich opgewerkt tot belangrijke basiskracht. Hij past perfect in het plaatje dat De Boer voor ogen heeft. "We weten wat we met Davy willen en natuurlijk proberen we hem zo lang mogelijk aan ons te binden", aldus de succestrainer tegenover De Telegraaf. "Hij heeft de uitstraling hoe een Ajax-speler moet spelen en zich volgens ons moet gedragen."

Klaassen is op de hoogte van de wensen van Ajax, en heeft zelf ook wel oren naar een langere samenwerking. "Na het trainingskamp in Turkije ga ik met Ajax om tafel", laat hij weten. "Marc Overmars (directeur voetbalzaken, red.) zei dat de club langer met me door wil. Ik heb het prima en hoef voorlopig niet weg."

Hetzelfde geldt voor Joël Veltman, wiens status bij Ajax evenredig aan die van Klaassen gestegen is. De 21-jarige mandekker schopte het zelfs tot Oranje-international. Ook Veltman wil voorlopig niets weten van een vertrek.

"Ik zou het liefst nog drie jaar of langer bij Ajax blijven", verklaart hij. "Ik heb het naar mijn zin en nog geen heel jaar Eredivisie achter mijn naam. Dan vind ik het komende zomer of het jaar daarna veel te vroeg om weg te gaan."

Zijn huidige verbintenis bij de regerend landskampioen loopt in 2017 ten einde. Als het aan Veltman ligt komen daar nog enkele jaren bij. "Ik zou mijn contract tot 2017 na dit seizoen blind verlengen tot 2019", verzekert hij.