Sneijder onder de indruk van Ajax

Maarten (rubbereend)

Ajax heeft vrijdag ondanks een 2-1 nederlaag indruk gemaakt op de spelers van Galatasaray. "Voetballend ziet het er perfect uit", vertelde Wesley Sneijder na afloop van het onderlinge duel bij de Antalya Cup. "De jongens bij ons in de kleedkamer zijn zwaar onder de indruk van het voetbal van Ajax. De manier van opbouwen, dat zit gewoon allemaal goed."

De 29-jarige middenvelder van de Turken stipte ook een puntje van kritiek aan. "In de eindfase kan het wel wat beter. Dan ontbreekt toch die gretigheid of misschien een stukje ervaring. In het topvoetbal krijg je geen zes opgelegde kansen. De eerste de beste moet raak zijn. Dat hebben ze vanavond nagelaten en is ook een beetje het beeld van de afgelopen maanden."

Het was voor Sneijder zijn eerste weerzien met Ajax sinds hij de club in 2007 verruilde voor Real Madrid. "Ik keek ernaar uit. Het was voor mij een speciale wedstrijd", stelt de 96-voudig international van het Nederlands elftal, die blij is met de zege van Galatasaray. "Het is een goede overwinning en niet tegen de minste ploeg. Dit is niet bloedserieus natuurlijk, maar het is wel belangrijk dat je wint."