Hupperts: "Ajax heeft zich niet gemeld"

Maarten (rubbereend)

Ajax-trainer Frank de Boer noemde Roda JC-aanvaller Guus Hupperts een interessante speler, maar de Amsterdamse club heeft zich nog niet gemeld. Hupperts (21) kende een prima eerste seizoenshelft.

In de competitie vond de rechtsbuiten drie keer het net en in de strijd om de KNVB Beker vier keer. Hupperts was in het bekertoernooi zowel tegen PSV (1-3) als Vitesse (3-1) tweemaal trefzeker. De Limburgers treffen op 21 januari AZ in de kwartfinale. De Alkmaarders komen op bezoek in Kerkrade.

Mede door zijn optredens om de KNVB Beker kwam Hupperts op de radar bij Ajax. De Boer noemde de aanvaller van Roda een potentiële versterking voor de Amsterdammers, die aan kop gaan in de Eredivisie. Hupperts heeft nog een contract tot komende zomer bij Roda.

De aanvaller heeft nog geen contact gehad met Ajax. Hupperts verblijft met Roda deze week in Marbella. In Zuid-Spanje bereidt de nummer vijftien van de Eredivisie zich voor op de tweede seizoenshelft. Het team van Jon Dahl Tomasson hervat de competitie zaterdag 18 januari op bezoek bij sc Heerenveen.

Hupperts weet nog niet waar zijn toekomst ligt, maar is gevleid door de woorden van De Boer, die hem één van de beste buitenspelers in de Eredivisie noemde. "Maar ik moet nog wel steeds iedere week bevestigen dat ik dan ook goed ben. Het brengt misschien wat meer druk met zich mee, maar ik probeer mezelf te blijven", zegt Hupperts tegen L1.

"Of Ajax zich gemeld heeft? Nee, zeker niet", aldus de Limburger. Hupperts wilde niet zeggen of buiten Ajax andere clubs interesse hebben getoond. Roda heeft nog de mogelijkheid om de aanvaller langer te binden. Het is nog niet bekend of de club uit Kerkrade gebruik maakt van de optie om Hupperts nog een jaar vast leggen. De buitenspeler scoorde vrijdag twee keer in het oefenduel met Club Brugge.