Reisadvies VS voor bezoekers Sochi

Chuck-N0rr1s

De Amerikaanse regering heeft vrijdag een reisadvies afgegeven voor mensen die naar de Olympische Winterspelen in het Russische Sochi willen gaan. Amerikanen die gaan moeten niet alleen waakzaam zijn vanwege de dreiging van terroristen, maar zich ook onder meer bewust zijn van de onzekere kwaliteit van de medische zorg, aldus het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken.

Het ministerie benadrukt niet op de hoogte te zijn van specifieke dreigingen tegen Amerikanen. Een groot evenement zoals de Olympische Spelen is echter een 'aantrekkelijk doelwit voor terroristen', aldus het ministerie. Vooral in het openbaar vervoer moeten Amerikanen waakzaam zijn.

Homoseksuelen, lesbiennes en transgenders wordt aangeraden rekening te houden met de Russische wetgeving aangaande seksuele geaardheid. De Russische regering nam vorig jaar een wet aan die het verspreiden van 'homoseksuele propaganda' aan jongeren verbiedt. De autoriteiten zijn vaag over wat dat precies betekent, maar in theorie zou een homoseksueel stel dat in het openbaar zoent in de problemen kunnen raken.