Ajax verliest nipt van Galatasaray

Boris (borisz)

Ajax heeft vrijdagavond de eerste wedstrijd bij de Antalya Cup verloren van Galatasaray. De Amsterdammers gingen tegen de ploeg van Wesley Sneijder met 2-1 onderuit. Daardoor speelt Ajax zaterdag om de derde plaats tegen Trabzonspor, dat niet was opgewassen tegen Celtic (1-3).

Ajax had voor rust het meeste balbezit, maar kwam ongelukkig op achterstand. Na een misverstand tussen doelman Jasper Cillessen en Joël Veltman, schoot Burak Yilmaz de bal in het lege doel. Viktor Fischer leek voor de 1-1 te zorgen, maar hij werd onterecht teruggefloten voor buitenspel.

Coach Frank de Boer was de wedstrijd begonnen met een sterke formatie. Siem de Jong stond in de spits en kreeg vanaf de vleugels steun van Bojan Krkic en Viktor Fischer. Na rust werden alle elf basisspelers vervangen.

In die nieuwe samenstelling kwam Ajax al snel op gelijke hoogte. Mike van der Hoorn kopte raak uit een hoekschop. De Nederlandse kampioen was daarna lang de bovenliggende partij, maar liet zich verrassen door een geplaatst schot van Ibrahim Coskun.