'Buikpijn' blijkt flesje in dikke darm

Bert (superworm)

Een Chinees die eind vorig jaar naar het ziekenhuis ging om te klagen over vreselijke buikpijn, bleek na een röngtenfoto een (glazen) flesje diep in zijn achterste vast te hebben zitten. Zó diep, dat het ding alleen chirurgisch kan worden verwijderd.

De man gaf vooraf aan geen enkel idee te hebben hoe de buikpijn veroorzaakt werd. Na de röntgenfoto gaf hij echter toe dat hij het flesje zelf in zijn achterste had geduwd, dat het vast was komen te zitten en dat hij had geprobeerd het met een gebogen stuk ijzerdraad uit zijn lichaam te trekken. Dat lukte niet.

Op de foto's is goed te zien dat het flesje dieper dan strikt wenselijk in de man is verdwenen. De door Huffington Post opgetrommelde dokter Andre Fedida, vader van één van de redacteurs, geeft in een vraaggesprek aan dat alleen een operatie het flesje nog uit de Chinees kan krijgen.

Fedida: "Het ijzerdraad is nutteloos. Het zou alleen maar meer schade veroorzaken en wellicht zelfs de dikke darm perforeren. De enige manier is het opensnijden van de darm, waarna het flesje kan worden verwijderd."

Hoewel hij het niet vermoedt, gaf de dokter aan dat de foto eventueel ook nep zou kunnen zijn. Toch geeft Fedida aan dat hij soortgelijke dingen heeft meegemaakt in zijn praktijk. Zo kwam ooit een patiënt langs met een fles Franse mosterd die de man zelf niet meer uit zijn anus kon krijgen.