Vitesse en HSV komen niet tot scoren

Pino112

Vitesse heeft het trainingskamp in Abu Dhabi afgesloten met een doelpuntloze remise tegen Hamburger SV (0-0).

Vitesse oogstte lof in de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg (3-2 winst) en presenteerde zich ook goed tegen Hamburger SV. Trainer Peter Bosz liet Lucas Piazon in de spitspositie beginnen. Dat ging ten koste van Mike Havenaar, die tegen Wolfsburg, net als Piazon, trefzeker was.

Bij Hamburger SV begon Rafael van der Vaart vanaf de aftrap. Trainer Bert van Marwijk was benieuwd hoe zijn team ervoor zou staan na de trip naar Indonesië. HSV speelde maandag nog een oefenduel in Zuidoost-Azië. De Duitsers kregen de eerste kans tegen Vitesse, in een troosteloze ambiance.

Voor slechts een handvol toeschouwers zag Hakan Calhanoglu hoe Piet Velthuizen, afwezig tegen Wolfsburg, een vlammend schot uit de kruising ronselde. Het bleek één van de weinige gevaarlijke momenten voor het doel van Vitesse, dat een veldoverwicht had op de ogenschijnlijk uitstekend bespeelbare mat in Abu Dhabi.

Vitesse was voor rust via nieuweling Bertrand Traoré dicht bij een voorsprong. De huurling van Chelsea zag goalie Jaroslav Drobny met een beetje geluk redding brengen op zijn inzet. Drobny werd kort voor rust wel gepasseerd door Patrick van Aanholt, maar het schot van de linksback ging voorlangs.

In de tweede helft bleef Vitesse de bovenliggende partij. Renato Ibarra was na een geblokt schot van Christian Atsu alert in de rebound, maar Drobny lag weer in de weg. Bosz liet na rust Uros Durdevic en Ivan Obradovic invallen. Ook Valeri Qazaishvili kwam nog binnen de lijnen.

Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren in een weinig verheffend tweede bedrijf. Vitesse sluit daarmee het trainingskamp ongeslagen af en kan zich opmaken voor de hervatting van de Eredivisie. De Arnhemmers gaan zaterdag 18 januari op bezoek bij PEC Zwolle.