Canadees verzamelt neptweelingen

Bert (superworm)

De 62-jarige Canadeees Francois Brunelle, woonachtig in Montreal en van beroep fotograaf, verzamelt sinds 2001 tweelingen die geen tweeling zijn. Dit doet hij voor een kunstproject, schrijft Huffington Post vrijdag.

Brunelle zoekt kortom wereldwijd naar mensen die veel op elkaar lijken, maar geen (al dan niet eeneiïge) tweelingen zijn. De fotograaf begon zijn curieuze verzameling aan volslagen vreemden die toevalligerwijs op elkaar lijken naar eigen zeggen om twee redenen.

Fotograaf Francois stelt: "Ten eerste zag ik al heel lang overal mensen die veel op elkaar leken. Daarnaast speelde mijn eigen gelijkenis met Mr. Bean een rol."

Hoewel de heer Brunelle zeker niet als twee druppels water op Rowan Atkinson lijkt, zijn de door hem samengestelde koppels vaak wel degelijk zeer goed uitgezocht. De ene vergelijking slaagt beter dan de andere, maar er zitten enkele juweeltjes van neptweelingen in de online gepubliceerde selectie aan portretten.

De selectie die Huffington Post maakte is in het bronartikel te bekijken. Voor nieuwsgierigen linkt het artikel tevens naar een foto van de fotograaf.