[HWL] Duitsers en Australiërs winnen eerste wedstrijd

Boris (borisz)

De Oranjemannen gingen met 5-2 onderuit tegen Argentinië. Er werden nog drie andere wedstrijden gespeeld op dag één van de Hockey World League in India. Australië won in het slot van de wedstrijd van België. Ook Duitsland en Engeland wonnen hun eerste wedstrijd.

Australië - België 3-2 (1-1)
Australië en België mochten het spits afbijten. In de eerste helft viel er voor de honderd toeschouwers aanvankelijk weinig te genieten. Tot vlak voor rust, toen binnen een minuut twee treffers te noteren viellen, eerlijk verdeeld over beide doelen. Kieran Govers pende de score waarna Bloemendaal-bomber Tom Boon de stand gelijk trok: 1-1. Na rust vielen meer kansen te noteren. Govers trof als eerste doel, waarna de Belgen de stand wederom snel gelijk trokken, ditmaal via Thomas Briels: 2-2. Op de derde Australische goal van Jacob Whetton, een minuut voor tijd, had België geen antwoord meer.

Duitsland - Nieuw-Zeeland 6-1 (3-1)
Notoire slow starter Duitsland begon ditmaal overtuigend. De snelle openingstreffer van Christopher Wesley kon nog worden weggepoetst door de Nieuw-Zeelanders, maar daarna liepen de Duitsers soepel uit naar een 6-1 overwinning. Vooral tien minuten na rust ging het hard: binnen vier minuten liep de ploeg van bondscoach Markus Weise uit van 3-1 naar 6-1. Thilo Stralkowski tekende voor twee doelpunten.

Engeland - India 2-0 (1-0)
Gastland India kende een minder geslaagde start. Voormalig kolonisator Engeland bezorgde de thuisfans een slechte avond door de Indiërs met 2-0 te kloppen. Adam Dixon was de grote man aan Engelse zijde. Vijf minuten voor rust tekende hij voor de 1-0, om tien minuten in de tweede helft de eindstand op het scorebord te zetten.

Programma 11 januari 2014

Groep Land Land Tijd (Nederlandse tijd)
B België Argentinië 09:30
B Nederland Australië 11:30
A Engeland Duitsland 13:30
A Nieuw-Zeeland India 15:30