Kloosterleven lijkt Weeber loodzwaar

Sanne (Syth86)

Egbert-Jan Weeber moet er niet aan denken werkelijk als monnik te moeten leven. In de dit najaar te verschijnen film Wonderbroeders speelt hij één van de vijf monniken die willen voorkomen dat hun klooster wordt omgebouwd tot wellness center, maar daarvoor een wonder nodig hebben. "Als je eenmaal alles hebt gedaan wat God verboden heeft, lijkt het me loodzwaar", zegt hij voor de camera van Novum Nieuws.

"Ik kan me ook voorstellen dat het op zich best te doen is als je niet beter weet", gaat de 32-jarige Weeber verder. "Als je op je zestiende je eerste habijt aantrekt en nog nooit hebt gedronken en nog maagd bent, weet je niet beter."

De acteur heeft er dan ook bewust voor gekozen niet al te veel als monnik te leven voordat hij de rol ging spelen. "Ik heb even nagedacht celibatair te leven, maar daar ben ik snel van afgestapt", lacht hij. "We hebben ons wel heel erg verdiept in kloosterbier. We logeerden vlak bij de brouwerij van Leffe. Dat was heel leerzaam."

Het scenario van Wonderbroeders is van de hand van Martin van Waardenberg, die ook één van de monniken speelt. De andere rollen worden vertolkt door Thomas Acda, Kees Hulst en Ton Kas. De film, met ook Noortje Herlaar, verschijnt naar verwachting in september.


Kloosterleven lijkt Egbert Jan Weeber loodzwaar (Foto: Novum)