Arbeloa: "Xabi Alonso is onmisbaar"

Pino112

Xabi Alonso verlengde deze week zijn contract bij Real Madrid. Teamgenoot Alvaro Arbeloa is blij dat zijn landgenoot nog twee jaar blijft.

Alonso werd gelinkt aan andere clubs, omdat zijn contract na dit seizoen afliep. Deze week tekende hij echter bij. "Het zou erg jammer zijn geweest als hij was vertrokken. Er is niemand op deze wereld die Xabi Alonso zou kunnen vervangen", zegt Arbeloa op de officiële website van de Madrilenen.

Real nam Xabi Alonso in augustus 2009 voor dertig miljoen pond over van Liverpool. De 32-jarige Spanjaard werd meteen basisspeler en hij speelde inmiddels meer dan tweehonderd officiële wedstrijden voor de Koninklijke. Dit seizoen staat de teller wegens blessures pas op acht optredens in de Primera Division.

Bij zijn contractverlenging liet Alonso weten dat hij met Real Madrid het winnen van de Champions League als voornaamste doelstelling heeft. De routinier won de prestigieuze prijs al eens met Liverpool, na een zinderende finale tegen AC Milan in 2005.

Volgende maand speelt Real in de achtste finales van het miljoenenbal tegen Schalke 04. De Spaanse grootmacht werd vorig seizoen in de halve finales uitgeschakeld door een andere Duitse club, Borussia Dortmund.