Luchtaanval Kenia op kamp Al-Shabab

Redactie

De luchtmacht van Kenia heeft een luchtaanval uitgevoerd op een kamp van islamitische extremisten in Somalië. Volgens het Keniaanse leger zijn daarbij dertig militanten gedood, onder wie enkele commandanten van Al-Shabab, meldt de BBC vrijdag.

De luchtaanval vond plaats in Garbarahey, aan de grens met Kenia en Ethiopië. Lokale media maken melding van tien doden en bewoners zeggen dat de verwoestingen groot zijn, aldus de BBC.

Kenia heeft duizenden militairen in Somalië. Ze helpen de door de Verenigde Naties gesteunde regering in dat land in de strijd tegen Al-Shabab, dat verbonden is met Al-Qaida. Om die reden zegt Al-Shabab vorig jaar de terreuraanval op het winkelcentrum Westgate in de Keniaanse hoofdstad Nairobi te hebben uitgevoerd, waarbij 67 mensen om het leven kwamen.

De Keniaanse krijgsmacht heeft de namen van de omgekomen commandanten niet bekendgemaakt. Legerwoordvoerder Emmanuel Chirchir laat op zijn eigen Twitter-account weten dat Al-Shabab-leider Ahmed Godane net aan de aanval wist te ontkomen. Al-Shabab heeft nog niet op de aanval gereageerd.