Newcombe: "Organiseer vijfde Grand Slam in China"

Rosario

John Newcombe heeft in de aanloop naar de Australian Open gesteld dat de tenniswereld moet gaan proberen om een vijfde Grand Slam in China te organiseren. Volgens de meervoudig Grand Slam-winnaar zou dat de vier overige Grand Slams een financiële duw in de rug geven.

"Er wordt al jaren over gepraat," aldus Newcombe. "Ik weet dat China dolgraag een vijfde Slam zou willen hebben. De [organisatoren van de] vier huidige Grand Slams moeten samenkomen en tegen de Chinezen zeggen dat ze voor een miljard dollar een Slam mogen organiseren."

De vier Grand Slam-toernooien zouden daarmee elk 250 miljoen dollar kunnen bijschrijven, waar vooral de Australische tennisbond baat bij zou hebben. Volgens Newcombe heeft China zowel de financiën als de faciliteiten voor het organiseren van een prestigieus tennistoernooi. 

De toernooileiding van Beijing, waar nu al gelijktijdig een mannen- en vrouwentoernooi gehouden wordt, hebben de afgelopen jaren al interesse getoond in een toernooi op Grand Slam-niveau. Newcombe vindt de periode vlak voor de Masters van Indian Wells en Miami, eind februari en begin maart, de beste tijd van het jaar voor het eventuele nieuwe toernooi.