De Boer ontevreden over Sigthórsson

Maarten (rubbereend)

De prestaties van Kolbeinn Sigthórsson bij Ajax hebben nog niet tot tevredenheid geleid bij trainer Frank de Boer. "Ik denk dat iedereen had verwacht dat hij beter zou zijn, onze echte eerste spits was", vertelde De Boer donderdag in gesprek met De Telegraaf tijdens een persmoment in het Turkse Belek.

"Dat ik veel heb gerouleerd, geeft aan dat ik niet tevreden ben. Dat komt mede door zijn blessures." Sigthórsson is nog nooit omstreden geweest bij Ajax. Ook dit seizoen had de IJslandse spits weer te maken met blessures. Hierdoor hebben ook Siem de Jong, Danny Hoesen en Bojan Krkić een kans gekregen in de punt van de aanval.

"Daar hebben we mee te maken en ik denk dat hij dat zelf ook wel vindt", vervolgt De Boer. "Aan de kampioenschappen heeft hij overigens altijd wel zijn bijdrage geleverd. Maar ik denk dat hij ook liever onomstreden in de spits was geweest en 30 goals had gemaakt."

De 23-jarige spits heeft een contract tot de zomer van 2015. "Hij is nog hartstikke jong, dus hij kan het zeker nog waarmaken. Hij heeft nu alleen nog niet het niveau gehaald dat hij in zich heeft."

Nu iedereen bij Ajax weer fit is lijkt Sigthórsson genoegen te moeten nemen met een plaats op de bank. Op de laatste trainingen gaf De Boer telkens de voorkeur aan De Jong in de spits. Vrijdagavond oefent Ajax in de strijd om de Antalya Cup tegen Galatasaray.