Titelverdediger Tomic door in Sydney

Frank (franklop)

Bernard Tomic heeft donderdag de halve finale van het ATP-toernooi in Sydney bereikt. De Australische titelverdediger was met 6-4 en 6-3 te sterk voor Aleksandr Dolgopolov uit Oekraïne. In de halve eindstrijd treft Tomic in Sergij Stachovsky weer een Oekraïner. De qualifier versloeg Tomic' landgenoot Marinko Matosevic met 6-4, 6-3.

De andere halve finale in Sydney gaat tussen Juan Martin del Potro (1) en Dmitri Toersoenov (4). Del Potro had drie sets nodig om zich van Radek Stepanek uit Tsjechië te ontdoen. De Argentijn won uiteindelijk met 6-4, 3-6 en 6-3. Toersoenov versloeg Denis Istomin met 7-6 (5) en 6-2.

In Auckland bereikten David Ferrer, Yan-Hsun Lu, John Isner en Roberto Bautista Agut de laatste vier. Spanjaard Ferrer, de nummer één van de plaatsingslijst, klopte landgenoot Guillermo Garcia-Lopez met 6-3, 5-7 en 6-4 en treft in de volgende ronde Lu. De Taiwanees was met twee keer 6-4 de Amerikaan Steve Johnson de baas.

Isner en Bautista Agut spelen in de andere halve finale. De als derde geplaatste Isner was na drie tiebreaks net iets beter dan Philipp Kohlschreiber (5) uit Duitsland. Het werd 6-7 (4), 7-6 (4) en 7-6 (5) in het voordeel van de Amerikaan. De Spanjaard Bautista Agut rekende af met een andere Amerikaan. Hij versloeg Jack Sock met 6-1 en 6-3.