De Boer: "Twee keer een knock-out aan concurrentie uitdelen"

Maarten (rubbereend)

Ajax bereidt zich in het Turkse Belek voor op de tweede seizoenshelft, welke van start gaat met een thuiswedstrijd tegen PSV, waarna ook nog eens Feyenoord op bezoek komt. Ajax sloot het seizoen af als koploper en hoopt die positie tot aan het einde van het seizoen vast te houden.

Na de winterstop staat de Amsterdammers direct een pittige wedstrijd te wachten. PSV komt op bezoek, dat zo snel mogelijk afscheid wil nemen van de zevende plaats. "PSV heeft bij vlagen laten zien dat ze veel kwaliteit in de groep hebben", vertelt trainer Frank de Boer op de clubwebsite van Ajax.

"Ze hebben echter in een heel diep dal gezeten. Daardoor zal PSV er straks vanaf de eerste wedstrijd na de winterstop alles aan doen om aan te klampen. Voor hen begint die race dus in de Arena. Het maakt die wedstrijd daarom ook voor ons tot een heel belangrijk duel. Bij een overwinning op PSV kunnen we één concurrent waarschijnlijk uitschakelen voor de titel."

"Datzelfde geldt voor de bekerwedstrijd tegen Feyenoord", vervolgt De Boer, doelend op de kwartfinale van de KNVB Beker. "Ook daar staat veel op het spel aangezien we zolang mogelijk op meerdere fronten willen strijden. Binnen een paar dagen kunnen we dus twee keer een knock-out aan de concurrentie uitdelen."

De Boer werd in Belek al twee keer op positieve wijze verrast door zijn spelersgroep. "Twee dagen voor het vertrek naar Belek stond er een groep van elf spelers vrijwillig op het trainingsveld in Amsterdam. En dat terwijl alleen de net herstelde Siem de Jong, Nicolai Boilesen en Lerin Duarte zich hoefden te melden. De rest zou pas in Turkije de eerste training van 2014 afwerken."

"Dinsdagmiddag deed zich een vergelijkbare situatie voor toen er een vrijwillige krachttraining op het programma stond", aldus De Boer. "Ik hoorde dat iedereen er was. Dat betekent dat ze weten waar het om gaat. Je ziet dat ze graag willen. En dat is belangrijk want we hebben een compleet fitte groep. De concurrentie is heel groot."

Jaïro Riedewald, Ricardo Kishna en Riechedly Bazoer zijn door De Boer meegenomen op trainingskamp. "Deze week staat voor hen vooral in het teken van leren en genieten. Ze moeten alles wat ze hier meemaken als het ware opzuigen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door naar een speler te kijken waar je in jouw ogen iets van kan leren. In dat opzicht is het mooi dat deze jonge jongens vanochtend al ver voor het begin van de training op het trainingsveld aanwezig waren. Dat wil ik zien. Het geeft aan dat ze gretig zijn. Uiteindelijk moeten ze zich dan gaan onderscheiden en een plek in de groep afdwingen", besluit De Boer.